Biträdeshjälp

Biträdeshjälp

Få ett riktigt proffs på din sida

Blir du felaktigt uppsagd eller omplacerad av din arbetsgivare så kan du känna dig trygg eftersom det ingår ett moment i inkomstförsäkringen som kan se till att du får rådgivning, rättegångskostnader betalda och blir företrädd av en professionell arbetsrättsjurist.

Observera att Biträdeshjälp inte är en egen försäkring, utan en tjänst som ingår i våra paket Medium och Large.

Men ingår inte rättsskydd i hemförsäkringen?

Rättsskydd ingår i hemförsäkringen men den täcker inte tvister i samband med ditt arbete. Därför är det smart att komplettera med denna försäkring.

Vad ingår

Vad omfattar försäkringen?

Den juridiska hjälpen gäller vid arbetstvister som uppstått vid uppsägning/varsel, omplacering och MBL-frågor. Försäkringen gäller inte vid tvister som berör löne- och ersättningsfrågor för dig som arbetstagare. Försäkringen ersätter kostnader för ombud, utredning och rättegång med högst 300 000 kr per tvist. Flera tvister som grundar sig på samma händelse räknas som en tvist.

Steg 1 – Juridisk rådgivning

Innebär att du får 3 timmars juridisk rådgivning för att gå igenom ditt fall, hjälp med att upprätta och fylla i eventuella kontrakt, blanketter och formulär. Du får även hjälp med att värdera för- och nackdelar med en eventuell stämning/åtal och rättegång.

Steg 2 – Medling och eventuell rättegång

Innebär att du får hjälp och blir företrädd av en arbetsrättsjurist vid medling och eventuell tvist. Kostnaderna för detta förfarande ersätts via försäkringen med upp till 300 000 kr. Arbetsrättsjuristen kommer i första hand försöka nå en snabb och smidig uppgörelse med din motpart, utan rättegång.

Bra att veta

  • Biträdeshjälp ingår i inkomstförsäkringen (Medium & Large)
  • Gäller vid uppsägning/varsel och omplacering
  • Självrisken är 20 % av kostnaderna
  • Försäkringsbeloppet är 300 000 kr
  • Om du behöver utnyttja försäkringen så gör du det via denna länk.

Har du frågor?

Välkommen att kontakta oss. Vi har även samlat våra vanligaste frågor och svar på en och samma sida.